- Gratis bezorging vanaf € 20
- Startpagina
- ContentHub Topic
Sous-vide – behoedzaam koken in een vacuüm
Zacht gegaard voor ultiem genot
Voor een plus op het gebied van smaak – met sous-vide koken zorgt u voor een absoluut hoogtepunt aan smaak. Een groot voordeel is het absoluut gelijkmatige garen, met als doel het bereiken van een bepaalde kerntemperatuur. Daardoor vermijdt u doorgekookte randen. Aangezien de aroma's niet kunnen reageren met zuurstof, blijft de volle smaak van de levensmiddelen behouden, net als de vitamines en voedingsstoffen. Een verder voordeel: bereidingsverlies wordt vergeleken met traditionele gaarmethoden duidelijk verminderd, want het vocht blijft in de levensmiddelen. Vacumeer uw eten voor het sous-vide koken samen met een marinade of met kruiden – het resultaat zijn intense smaakbelevingen. De bereidingsresultaten zijn steeds reproduceerbaar.
Zacht en vol aroma – rundvlees, varkensvlees of gevogelte worden met sous-vide koken bijzonder langzaam en bij constant lage temperaturen bereid. Daardoor blijft het vlees bijzonder mals en wordt boterzacht. Tegelijkertijd ontspannen de cellen in het vlees, zonder dat het vocht verloren gaat. Bovendien is doorkoken onmogelijk. Wilt u liever geroosterde aroma's? Ook dat is geen probleem: braad het vlees kort maar heet voor of na het vacumeren. Zo is het zowel buiten als binnenin tot op het bot gegaard.
Afbeelding ter illustratie
- Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.