- Gratis bezorging vanaf € 20
- Startpagina
- ContentHub Topic
De combi-stoomovens van Miele
Ruimtebesparend en veelzijdig
Stomen is een van de gezondste manieren om voedsel te bereiden. Maar wat maakt stomen zo gezond? Levensmiddelen worden bij relatief lage temperaturen bereid – daardoor blijven, in tegenstelling tot bij conventioneel koken met vaak te hoge temperaturen, waardevolle vitaminen en mineralen behouden. Tegelijkertijd is er bij het bereiden in de stoomoven geen direct contact met water – de levensmiddelen behouden daardoor hun intense eigen smaak. Ook wetenschappers ondersteunen reeds de waardevolle voordelen van stomen: vooral het vitamine C-gehalte is bij gestoomde levensmiddelen beduidend hoger. Een gestoomde paprika bevat bijvoorbeeld evenveel voedingsstoffen als een rauwe paprika – een voordeel voor de gezondheid en de smaak.
Altijd perfect bereid: welke levensmiddelen je ook wilt bereiden, dankzij de veelzijdige ovenfuncties (zoals Boven-/Onderwarmte, Bovenwarmte of Onderwarmte, Grill groot of klein, Circulatiegrill of Intensief bakken) wordt elk gerecht optimaal bereid. Voor nog meer comfort bij het bereiden is er de snoerloze bratometer in de DGC Pro, die voortdurend de kerntemperatuur in de gaten houdt, de bereidingstijd automatisch berekent en het bereidingsproces stopt bij het bereiken van de gewenste kerntemperatuur.
Bij de DGC kun je met de functie Professional tijdens de bereiding vocht toevoegen door middel van stoominjecties. Daardoor krijg je heel luchtig brood met een glanzende korst en sappig gebraden vlees.Je kunt het klimaat in de DGC Pro nog nauwkeuriger aanpassen, doordat je het vocht uiterst nauwkeurig kunt instellen en je de mogelijkheid hebt om meerdere stappen te combineren. Daardoor kan de DGC Pro zowel de vochtige als droge hitte combineren tot een nieuwe functie (Combi-koken) en biedt op die manier 3 functies in één apparaat.
Afbeelding ter illustratie
- Technische wijzigingen en fouten voorbehouden.