Glutenvrij brood
Ingredienten
- 250 gram wit meel glutenvrij
- 250 gram bruin meel glutenvrij
- 775 gram granen meel glutenvrij
- 2 zakjes droge gist (2 x 7 g)
- 200 ml warm water
- 650 ml koud water
- 4 eetlepels zonnebloemolie
Benodigdheden
- Theedoek
- Kom
De bereidingstijd is ca. 1,5 tot 2 uur.
Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220ºC.
Stap 2:
Meng het meel en de gist.
Stap 3:
Meng het warme en koude water met de zonnebloemolie.
Stap 4:
Giet het water van stap 3 bij het meel van stap 2.
Stap 5:
Doe het in een ingevette broodvorm.
Stap 6:
Duw het enigszins ‘natte’ deeg goed aan.
Stap 7:
Laat het op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is (circa 30 tot 45 minuten).
Stap 8:
Hierna de broodvorm in de voorverwarmde oven zetten met een beker water .
Stap 9:
Na 10 minuten de warmte van de oven terugzetten op 200ºC en dan nog 45 minuten het brood afbakken.
Stap 10:
Hierna het brood 10 minuten in de oven laten staan.
Stap 11:
Het brood uit de vorm laten afkoelen op een rooster, afgedekt met een theedoek.
Stap 12:
Snijd het brood – nadat het afgekoeld is – in dunne plakken en maak er ‘dagpaketjes’ van voor in de vriezer.
Dit recept is afkomstig van mevrouw Starmans-Hendriks.