Vruchtenbrood
Ingredienten
Vruchtenmengsel
- 175 gram hazelnoten, grof gehakt
- 175 gram gedroogde abrikozen of vijgen, fijngesneden
- 175 gram gedroogde pruimen (pruneaux), fijngesneden
- 325 gram rozijnen
- 2 eetlepel rum
- 4 eetlepel sinaasappellikeur
Voor het deeg
- 100 gram honing
- 4 eieren
- 2 eetlepel rum
- 2 theelepel kaneel
- 1 mespuntje kruidnagelpoeder
- 175 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Benodigdheden
- Kom
- Oven
De bereidingstijd is ca. 4 uur.
Bereiding
Stap 1:
Meng alle ingrediënten voor het vruchtenmengsel en laat het afgedekt ongeveer 3 uur intrekken.
Stap 2:
Roer de honing en eieren romig en voeg de rum, kaneel en kruidnagelpoeder toe. Roer vervolgens de met bakpoeder gemengde bloem erdoorheen.
Stap 3:
Spatel het vruchtenmengsel door het beslag.
Stap 4:
Doe het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede rechthoekige vorm en bak het bruin. Laat het, na het afkoelen, ongeveer een week verpakt in aluminiumfolie staan.
Hetelucht Plus 150-170 C
Inschuifhoogte 1e van onderen
Tijdsduur 55-65 minuten