Wat zoek je?Dealer zoeken
Eerste hulp bij storingenOvens

Gerecht zakt tijdens het bakken in

Het gerecht zakt tijdens het bakken in.

Het gerecht stort in, omdat de ingestelde temperatuur te hoog was. Het buitenste gedeelte (de korst) vormt zich te snel en het binnenste (kruim) kan zich niet zo snel vormen. Dit kun je zien als het gerecht aan de binnenkant nog deegachtig is.

Verlaag de temperatuur met 15–20 °C en verleng de bereidingstijd.

De taart is te hard gerezen. In dit geval is het gerecht gaar, maar in het midden ingestort.

Verminder de hoeveelheid bakpoeder bij het bereiden van roerdeeg. Gebruik maximaal 1 zakje bakpoeder per 500 g meel. Hierdoor rijst de binnenste structuur (kruim) niet te veel en kan deze op zijn plaats worden gehouden door de buitenste structuur (korst).

Bij de bereiding van gistdeeg moet je de rijstijd aanzienlijk verkorten, opdat het deeg bij het bakken niet inzakt.

Vind jouw handleiding

Vind jouw handleiding

Hier vind je alle handleidingen voor je Miele apparaten.
Vind jouw handleiding
Boek een technicus

Boek een technicus

Je kunt bij ons zowel online als telefonisch een vraag stellen of een afspraak maken.
Plan een bezoek
24/7 ondersteuning

24/7 ondersteuning

Bekijk hier de verschillende manieren om contact met ons op te nemen.
Neem contact met ons op