Eerste hulp bij storingenWasmachines

TwinDos niveau-indicatie kan niet worden gereset

De niveau-indicatie van het TwinDos-systeem kan niet op de wasmachine worden gereset. Je voert instellingen op de wasmachine uit zonder de Miele app te gebruiken. In de Miele app kan het niveau via Wasmachine > Status > Niveaucorrectie worden gecorrigeerd.

Na de melding “Dispenser 1 leeg” heb je de fase 1 dispenser vervangen en je wilt tegelijkertijd de fase 2 dispenser vervangen. Doordat je de als “leeg vermelde” dispenser voor fase 1 hebt vervangen, wordt na de vraag “Wil je de chemicaliën wijzigen?” de waarde weer automatisch op “Vol” gezet. Hoewel je de dispenser voor fase 2 opnieuw hebt geplaatst, lukte het niet om het niveau voor de dispenser voor fase 2 te resetten.

Wijzig in het menu Instellingen/TwinDos/Soort wasmiddel het soort wasmiddel in bijv. universeel wasmiddel.

Sla deze instelling op.

Schakel de wasmachine uit met de programmakeuzeschakelaar .

Schakel de wasmachine weer in met de programmakeuzeschakelaar .

Wijzig het soort wasmiddel weer in “Fase 1 en fase 2”.

Schakel de wasmachine uit met de programmakeuzeschakelaar .

Schakel de wasmachine weer in met de programmakeuzeschakelaar .

Na het instellen van de hoeveelheid wasmiddel wordt het niveau weer gecorrigeerd naar “Vol”.

Voorwaarde is dat je een volle dispenser plaatst.

Fase 1 kun je op deze manier ook op “Vol” zetten.