Eerste hulp bij storingenWasmachines

Waarom kan in het programma Eco 40-60 geen temperatuur worden ingesteld?

Waarom kan in het programma Eco 40-60 geen temperatuur worden ingesteld?

In het programma Eco 40-60 is de instelling van de temperatuur op de wasmachine/was-droogcombinatie en in de Miele app niet mogelijk.

Voor een optimaal energie- en waterverbruik en de best mogelijke wasresultaten wordt de temperatuur in het programma Eco 40-60 automatisch aangepast aan de belading.

Bij sommige wasmachines/was-droogcombinaties kan in het programma Eco 40-60 worden gekozen voor 40 °C en 60 °C. In de Miele app is het niet mogelijk om een temperatuur te kiezen.
Door het selecteren van de temperatuur op de wasmachine/was-droogcombinatie wordt er niet meer gewassen met het programma Eco 40-60. Er worden ongeldige testprogramma's katoen  of katoen  gestart. Het is niet mogelijk om de testprogramma's in de Miele app te selecteren.

Het programma Eco 40-60 is een speciaal ontwikkeld programma dat is voorgeschreven volgens de EU-Ecodesign-richtlijn voor wasmachines.
Gemengd katoenen wasgoed dat kan worden gewassen op 40 °C tot 60 °C kan samen worden gewassen.
Voor katoenen wasgoed is het programma Eco 40-60 het meest efficiënt voor wat betreft het energie- en waterverbruik.

Meer informatie over de temperaturen in het programma Eco 40-60, vind je in de gebruiksaanwijzing in het hoofdstuk “Verbruiksgegevens”.

Als katoenen wasgoed op een hogere temperatuur moet worden gewassen, gebruik dan het programma Katoen, bijv. voor speciale hygiënevereisten.

Meer informatie vind je in de gebruiksaanwijzing.

Om wasgoed grondig en behoedzaam te reinigen, adviseren wij Miele producten.