Glutenvrij bakken en wassen bij Bakker Wiltink
100% glutenvrij
Voor Bakker Wiltink en de mensen die glutenvrij brood moeten eten is het letterlijk van levensbelang om 100% glutenvrij te produceren. Daarom heeft Bakker Wiltink naast de gewone bakkerij een speciale glutenvrije bakkerij ingericht. Een high care omgeving die aan de hoogste normen voldoet en waarmee ieder contact met gluten wordt voorkomen.
Glutenvrij wasproces
Bakker Wiltink doet er alles aan om kruisbesmetting te voorkomen en daarbij hoort ook een gescheiden wasproces. In de glutenvrije bakkerij is daarom een separate in-huis-wasserij ingericht. Hierdoor bespaart Bakker Wiltink veel tijd en weten ze zeker dat het textiel ook echt glutenvrij is. Facilitair manager Hans Basten vertelt in bovenstaande video over zijn passie voor het bakproces én over de rol die Miele Professional speelt als partner voor het in-huis-wasproces."Langzaam maar zeker ontstond de wens om het wassen van de kleding anders te gaan organiseren. We liepen namelijk geregeld tegen problemen aan: het proces was erg arbeidsintensief, we hadden te maken met hygiëneproblemen en er raakte regelmatig kleding zoek. Om de kwaliteit van het wassen te verbeteren was het – in onze ogen – nodig om over te stappen naar een eigen centrale wasserij.”