Het uitzicht vanuit de ramen van restaurant Golvet in Berlijn
StartpaginaKnowledge HubBlogMet de hand en het hart

Met de hand en het hart

Blog artikel
Dankzij de unieke locatie op de achtste verdieping van het gebouw van ‘Loeser & Wolff’ aan de Potsdamer Platz in Berlijn, creëert het met een Michelin-ster bekroonde restaurant GOLVET een levendig metropoolgevoel. Bij een bezoek genieten gasten niet alleen van uitstekend eten, maar ook van een fantastisch uitzicht over de hoofdstad. Op deze unieke locatie houdt Jonas Zörner zich bezig met zijn grote passie: koken. Hij ontdekte zijn fascinatie voor dit culinaire vak op 13-jarige leeftijd en werkte in het weekend in restaurants als keukenhulp of afwasser. Al snel ontwikkelde hij het verlangen om over te stappen naar de hoogwaardige gastronomie – een beslissing waar hij nooit spijt van heeft gehad. Dankzij zijn grote vastberadenheid en ambitie leidde zijn pad hem in 2018 naar het met een Michelinster bekroonde restaurant GOLVET in Berlijn. Slechts twee jaar later werd Jonas Zörner benoemd tot chef-kok. Wij hadden een exclusief gesprek met hem.
Deel deze pagina
Succesvol
Link is gekopieerd

Interview met Jonas Zörner, chefkok van GOLVET

Chef-kok Jonas Zörner zit op een bank en kijkt uit het raam van het restaurant.

Kort gezegd: waarvoor staat GOLVET? 

GOLVET staat voor oprechte gastvrijheid. We willen weg van de clichés en simpelweg een onvergetelijke tijd voor onze gasten creëren, waar ze zich nergens zorgen over hoeven te maken en kunnen ontspannen en genieten. Wij noemen dit ‘casual fine dining’.
 

Hoe zou u uw manier van koken omschrijven?

Ik heb een heel lichte kookstijl, waarbij het samenspel tussen zoet, zuur en zout heel belangrijk voor me is. Dit wordt vaak afgerond met een pittig accent of met meer bittere smaken, zoals kruiden of een vleugje citrus. Voor mij moet het vakmanschap altijd in alles herkenbaar zijn. Ik wil namelijk zien dat de chef-kok met het product werkt om de best mogelijke smaak en presentatie te leveren.

Een groen beeld dat in een kamer staat naast een terracottakleurige muur.

Hoe drukt u als chef uw stempel op het karakter van het restaurant?

Ik ben zelf altijd aanwezig, altijd in het heetst van de strijd en voor iedereen beschikbaar als contactpersoon. Ik richt me op mijn team, want alleen samen kunnen we succesvol zijn en onze doelen bereiken. Ik ben al lang niet meer ‘alleen maar’ chef-kok. Ik werk vaak ook als conciërge, klusjesman, afwasser of sociaal-pedagoog bij GOLVET. Ik ben het brein van het team, waarin we elk probleem samen oplossen.

Bij GOLVET genieten gasten niet alleen van voortreffelijk eten, maar ook van kunst. Hoe kwam u op het idee om deze twee dingen te combineren?

We wilden een modern restaurant creëren: een ambitieuze keuken van topklasse zonder de clichématige stijfheid. Daarom sieren urban art en moderne kunst restaurant GOLVET op veel plaatsen en zorgen ze voor een ontspannen sfeer. Dit begint al met de muziekkeuze, gaat verder via de verlichting en eindigt met een muur waarop de ‘Notes of Berlin’ te zien zijn: onderhoudende vondsten uit de Berlijnse papierchaos – van klachten uit de buurt en verloren & gevonden briefjes tot liefdesverklaringen.

Een witte porseleinen kom, met een lichtgroene kleur in het midden, gevuld met soep.

Bij GOLVET eten gasten van Hering-porselein. Waarom is dit zo speciaal?

Dit unieke, hoogwaardige porselein biedt ons het perfecte podium en maakt indruk met zijn ingetogen elegantie. In de loop der jaren hebben we met deze porseleinfabrikant een zeer nauwe werkrelatie opgebouwd en we vullen elkaar perfect aan.

Wat is uw eigen lievelingsgerecht?

Mijn persoonlijke lievelingsgerecht is kipfricassee. Dit werd vroeger bij ons thuis altijd geserveerd bij feestelijke gelegenheden.

 

Dit artikel maakt deel uit van ons klantenmagazine “Welcome & Stay”. Download de digitale versie van het magazine.

Heeft u individueel advies nodig?

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u meer weten over onze maatwerkoplossingen? Neem contact met ons op voor meer informatie!